default-logo

Δύο κατοικίες σε επικλινές οικόπεδο με απρόσκοπτη θέα στον Όρμο Σοφικού. Βασική απαίτηση του κτιριολογικού προγράμματος ήταν ο σχεδιασμός δύο όμοιων μορφολογικά κατοικιών, που καλούνται να καλύψουν τις παραθεριστικές ανάγκες δύο οικογενειών, παρέχοντας ταυτόχρονα στους ιδιοκτήτες τη δυνατότητα άνετης φιλοξενίας περισσότερων ατόμων. Αποτέλεσμα αυτής της απαίτησης ήταν ο σχεδιασμός ενός ενιαίου κτιρίου, όπου οι δύο κατοικίες είναι εντελώς συμμετρικές μεταξύ τους. Για την αποφυγή της μονοτονίας, που θα προέκυπτε από την παράθεση δύο όμοιων κατοικιών σε σειρά, αποφασίστηκε κατά τη σύνθεση η τοποθέτηση της μιας σε υποχώρηση ως προς την άλλη ώστε να είναι σαφής οπτικά ο διαχωρισμός των δύο κατοικιών. Το κτίριο τοποθετείται στην ελάχιστη επιτρεπόμενη απόσταση από τα πλαϊνά και το πίσω όριο του οικοπέδου, αφήνοντας αρκετό χώρο για τη διαμόρφωση του κοινόχρηστου περιβάλλοντος χώρου της πισίνας, ενώ η επιλογή της χωροθέτησης των κυρίων εισόδων στις πλαϊνές πλευρές των δύο κατοικιών εξασφαλίζει την αίσθηση ιδιωτικότητας στους ενοίκους.

ΜΕΛΕΤΗ – ΕΠΙΒΛΕΨΗ