default-logo
Πελάτης / Ιδιώτης
Τοποθεσία / Ψυχικό, 1996

Η βίλα στο Παλαιό Ψυχικό είναι αποτέλεσμα αναστήλωσης παλαιάς λιθόκτιστης οικίας. Αναλάβαμε την μελέτη, επίβλεψη και κατασκευή της επέκτασης της κατοικίας προκειμένου να καλυφθούν οι στεγαστικές ανάγκες των νέων ιδιοκτητών. Συνολικά το κτίριο ισορροπεί μέσα από την ασσυμετρία των όγκων και των χρωμάτων της όψης του σε ένα παιχνίδι διαλόγου εσωστρέφειας-εξωστρέφειας. Έχουν επιλεχθεί και διατηρηθεί παραδοσιακά υλικά όπως η πέτρα, το ξύλο και το μάρμαρο, καθώς και μορφολογικά στοιχεία όπως το άνοιγμα στην οροφή σε ένα κεντρικό διάδρομο, το οποίο αφήνει ένα ομοιόμορφο φως να απλωθεί στην καρδιά της κατοικίας. Εξωτερικά της κατοικίας διαμορφώσαμε αίθριους χώρους που επικοινωνούν με το εσωτερικό μέσω μεγάλων ανοιγμάτων καθώς και με τον περιβάλλων χώρο εκτόνωσης και την πισίνα.

ΜΕΛΕΤΗ – ΕΠΙΒΛΕΨΗ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ