default-logo
Πελάτης / -
Τοποθεσία / Νέο Φάληρο, 2006

Η πολυκατοικία στο Νέο Φάληρο έχει μικτή χρήση. Αποτελείται από εφτά επίπεδα κατοικιών και ένα κατάστημα στο επίπεδο του ισογείου. Όλη η ογκοπλαστική σύνθεση χαρακτηρίζεται από καθαρότητα, λιτότητα και σαφήνεια. Ο περιορισμός στα τετραγωνικά του κτίσματος οδήγησε σε ένα βασικό κορμό κτιρίου τετράγωνης διατομής, χωρίς προεξοχές ή υποχωρήσεις και έτσι οι εξώστες πήραν το βάρος της αποφυγής μίας μονότονης όψης, με τους εξώστες να ενοποιούνται οπτικά ανά δύο ή τρία επίπεδα. Με αυτόν τον τρόπο αποφύγαμε τη δημιουργία της αίσθησης του μεγάλου ύψους του κτιρίου, αλλά και δημιουργήσαμε ένα παιχνίδι εναλλαγής γεωμετρικών σχημάτων στην όψη. Ο όγκος πλαισιώνεται από τις λευκές οριζόντιες ζώνες  των εξωστών που συμπληρώνονται από εκτεταμένες επιφάνειες γυαλιού.

ΜΕΛΕΤΗ – ΕΠΙΒΛΕΨΗ