default-logo
Πελάτης / Ιδιώτης
Τοποθεσία / Αμφιάλη 2006

Η κατοικία στην Αμφιάλη διαρθρώνεται σε δύο επίπεδα, με πισίνα, σε γωνιακό οικόπεδο στον Κοκκινόβραχο. Κυρίαρχη πρόκληση κατά τη μελέτη της κατοικίας ήταν ο τρόπος που το κτίριο θα ακολουθήσει την έντονη κλίση της μιας εκ των οδών και θα εντάσσεται αρμονικά σε αυτήν. Ένα κυβιστικό, λευκό κέλυφος περικλείει τις λειτουργίες της κατοικίας. Σε αυτό προσαρτώνται εξώστες διαφορετικών αναλογιών για την επίτευξη μία ποικιλόμορφης όψης. Ένα σύνολο κενών και πλήρων που διαμορφώνουν τα ανοίγματα του κτιρίου έρχεται να αποσυνθέσει το κτίριο, διαλύοντάς το οπτικά μέσω του φωτός που εισέρχεται σε αυτό. Στο ισόγειο εσωτερικά της κατοικίας συναντάς τους χώρους χαλάρωσης οι οποίοι συνδέονται άμεσα με την πισίνα και στο υπόγειο βρίσκεται το ιδιωτικό γυμναστήριο καθώς και οι βοηθητικοί χώροι της κατοικίας.

ΜΕΛΕΤΗ – ΕΠΙΒΛΕΨΗ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ